Ove Kristensens historie - fra Hjerterytter til hjertepatient

Da Hjerterytterne er midt i sæsonen og Team Esbjerg en dag er på en 80 km tur, føler Ove det mere anstrengende at cykle end normalt. Han slår det hen og tænker umiddelbart, at han bare har en dårlig dag. Dagen efter er Ove stakåndet, før han overhoved er stået ud af sengen. I løbet af dagen tager det hurtigt til og ind mod aften begynder han at ralle. Sent på aftenen kontakter Ove vagtlægen telefonisk og aftaler, at Ove skal kontakte egen læge.

Lægen konstaterer en dobbelt siddet lungebetændelse og sender Ove videre på Hospitalet til ekstra tjek. Her konstateres det hurtigt, at han har dobbeltsiddet lungebetændelse og vand på lungerne. Dette skyldes en hjerteklap, som ikke lukker tæt.

”Lige dér blev min verden vendt på hovedet. Fra at være en aktiv hjerterytter, blev jeg hjertepatient”.

Ove får hjerteovervågning på og bliver straks indstillet til hjerteoperation på OUH. Oves vejrtrækning og iltning af blodet er så dårlig, at man ikke umiddelbart kan fortage en kikkertundersøgelse af hjerteklappen.  Det lykkes efter nogle dage, men Oves vejrtækning og iltning af blodet er stadig ikke for godt og han begynder at få lidt væskeansamlinger i det ene ben.

Efter to en halv uge på Sydvestjysk sygehus i Esbjerg, bliver Ove overflyttet til OUH. Her bliver han undersøgt og gjort klar til hjerteoperationen. Dagen efter bliver han opereret i ca. 4½ time. Hjerteklappen kan heldigvis repareres og ingen årer må skiftes. Derefter kommer Ove på intensiv i et døgn til opvågning og overvågning. Det professionelle personales behandling får Ove til at føle sig tryg på trods af den dårlige tilstand han er i. Ove kommer på sengeafdelingen og efter nogle dage får han konstateret væske omkring lungerne og hjertet. På afdelingen får han et dræn lagt ind under ribbenene og tappet 800 ml væske ud ved lungerne.  Ove får det herefter lidt bedre, men det er ikke helt nok.

En uge efter hjerteoperationen, må han derfor en tur mere på operationsbordet, hvor der bliver lagt et dræn ind til hjertet og 500 ml væske bliver tappet ud. Efter endnu et døgn på intensiv og tilbage på sengeafdelingen begyndte det at gå fremad. 2 dage senere bliver hjerteovervågningen fjernet og Ove kan efter sammenlagt 4 uger, udskrives og tage hjem.

Ove er dybt taknemmelig for den behandling og omsorg han fik på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg afd. 272, OUH afd. T1 og på OUH VITA. Ove har godt 4 uger, hvor han ikke må så meget ind til hans brystben igen er stærkt nok og så begynder genoptræningen, så snart han kan begynde at arbejde igen.

”Jeg glæder mig til, at jeg igen kan være en aktiv del af Hjerterytterne. Når jeg tænker tilbage, har jeg nok overhørt de små signaler kroppen gav mig, mht. at hjerteklappen ikke fungerede optimalt.”

Ove kører anden sæson med Hjerterytterne Team Esbjerg og nyder, at han kan være med til at støtte et godt formål, dyrke motion og have det sociale sammen med de andre ryttere i én og samme ånd.