Om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 136.500 medlemmer. Foreningen arbejder med forskning i hjertekarsygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Vi tror og håber, at Hjerterytterne gennem træning og events kan skabe synlighed og opmærksomhed om motion som forebyggelse. Vi er meget taknemlige for, at rytterne træder til for Hjerteforeningen – også med økonomiske midler. Kim Høgh, administrerende direktør, Hjerteforeningen.

Der lever i dag ca. 470.000 danskere med en hjertesygdom. Over halvdelen af alle danskere over 55 år rammes af en sygdom relateret til hjertet – og hver fjerde dansker dør af det. Dermed er det den næst-hyppigste dødsårsag i Danmark.

Hjerteforeningen er en privat organisation, der kæmper for hjertesagen – for indsamlede midler. Hvert år investerer Hjerteforeningen i en væsentlig del af den danske forskning på området – det bliver til mellem 30-50 mio. kr. pr. år. Derudover tilbyder foreningen gratis rådgivning af hjertepatienter og pårørende af professionelle fagfolk som fx sygeplejersker, diætister, psykologer og socialrådgivere.

Knap 1 procent af alle børn, der fødes, har medfødt hjertesygdom. Det betyder at der hvert år er ca. 500 nye hjertebørn i Danmark, og således er det den mest almindelige medfødte misdannelse.

Børnehjertefonden blev stiftet af Hjerteforeningen i 2004 med fokus på bl.a. at støtte forskning i medfødt hjertesygdom – samt at arrangere og afholde arrangementer til glæde og aflastning for de mange familier, der lever med hjertesyge børn. Børnehjertefonden modtager ikke offentlig støtte, men arbejder udelukkende for indsamlede midler fra private, erhverv og andre fonde.

Læs mere om Hjerteforeningen på www.hjerteforeningen.dk