Øverst på pointtavlen

Hjerterytter Lotte Hedelund Madsen har været med på Team Storkøbenhavn siden projektet startede i 2016. I årets sæson 2018 har hun kæmpet sig til tops i konkurrencen om at cykle flest kilometer, indsamle det største beløb samt skaffe flest personlige sponsorater – På tværs af alle discipliner og Hjerteryttere, har Lotte klaret sig bedst med 852 point i den samlede stilling. Konkurrencen har motiveret Lotte til at gøre en ekstra indsats for at komme højt på pointtavlen.

”Jeg kan godt lide, at konkurrencen er med til at sætte fokus på indsamling til Hjerteforeningen. Desuden elsker jeg at konkurrere, så dét tilsammen gav mig motivation for at få ekstra gang i cyklen, og skaffe sponsorater og donationer fra mit netværk.”

Lotte har løbende lagt op til, at alle har muligheden for at donere på hendes personlige Hjerterytterprofil. Hun har haft kontakt med både venner og familie for at få dem til at støtte hende – også på arbejdet har hun gjort sine kollegaer opmærksomme på konkurrencen med henblik på at få skaffet mange personlige sponsorater. For at sætte mere gang i donationer, har hun lavet opslag på Facebook omkring, hvad hun gør som Hjerterytter samt hendes mål for sæsonen.

”Som Hjerterytter, er det vigtigt at gøre en indsats så projektet kan blive båret frem og det centrale for mig er, at jeg kan kombinere min passion for cykling med at støtte Hjerteforeningens gode formål.”

Lotte har desuden tænkt over, hvordan man fremadrettet kan nå længere ud med indsamlingen. For at sætte et større fokus på indsamling til næste år – hvor udendørssæsonen igen begynder for Hjerterytterne – vil hun kombinere indsamling med aktiviteter, hvor det samtidig er muligt at inddrage sit netværk:

“Det kunne eksempelvis være sammen med en veninde, der underviser i yoga og vil tilbyde gratis timer til fordel for indsamling til Hjerteforeningen. På den måde er man med til at øge både indsatsen for indsamlingen såvel som kendskabet til Hjerterytterne og Hjerteforeningen.”

Selvom konkurrencen har lagt stort fokus på indsamlingsindsatsen for den enkelte rytter, sætter Lotte stor pris på, at det sociale på holdet er vægtet ligeså højt som motion og indsamling. Hun ser frem til endnu en sæson i 2019 med Hjerterytterne, og understreger, hvorfor hun fortsætter på fjerde år med at være rytter på Hjerteforeningens cykelhold:

“Jeg er Hjerterytter, fordi jeg er vild med at cykle og vægter fællesskabet højt, men jeg ser også vigtigheden i at støtte et større moralsk formål. Jeg kan godt lide Hjerteforeningens forebyggende arbejde, det giver en positiv udsigt for fremtiden.”